İmplant nedir?

İmplant, çene kemiğine vida şeklinde sabitlenen yapay diş köküne denir. Teknolojinin hızla gelişimiyle birlikte son yıllarda eksik dişlere yönelik yaygın bir tedavi şekli olmuştur. Kemik yapısı titanyum maddesini yabancı bir madde olarak görmediğinden implant üretiminde daha çok titanyum tercih edilmektedir. Titanyumdan üretilen implantlara vücudun olumlu tepki vermesi ve doku uyumu sebebiyle başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Ağzında bir iki diş bulunan hastaya da ağzında hiç diş bulunmayan bir hastaya da implant tedavisi yapılabilmektedir. İmplant, son yıllarda pek çok kişi tarafından tercih edilen bir tedavi yöntemi olmuştur.

İmplant Nasıl Yapılır?

Röntgen çekimiyle çene yapısı incelenir. Çene kemiğinin implant için elverişli olup olmadığı belirlenir. Kemik yapısı uygunsa implantın kemiğe yerleştirme işlemi yapılır. Önce titanyum parça, sonra da porselen diş implant üzerine monte edilir. Bu işlemler lokal anestezi ile yapılır ve ağrı duymamanız sağlanır. Son durumun doğal diş görünüme en yakın görüntüyü ve çiğneme rahatlığını sunması hedeflenir. İmplant bakımı ve ağız sağlığı son derece önemlidir ve bu konuda çok hassas olunmalıdır.

Kimlere implant uygulanabilir?

Diş eti problemi yaşamayan ve çene kemiğinde implant takılabilecek seviyede kemik bulunan bireylere implant uygulanabilir. İmplant sonrası süreçte ağız bakımı ve hijyene çok dikkat edilmelidir. Çene kemiğinde erime ve incelme fazla olmuşsa implant uygulaması zorlaşabilir. Bu gibi durumlarda farklı tekniklerle implant için uygun ağız yapısının oluşturulması hedeflenerek implant uygulaması yapılabilir. İmplant yapılacak kişide diyabet, kemik düzensizliği, alkol ve sigara kullanımı ve farklı diş problemlerinin bulunması implant yapılmasını engelleyebilir veya zorlaştırabilir.